Zamieszczone przez rafiki
Ilość spędzonych godzin za kółkiem a wypadki
Zwiń
X
-
Alonzo_, xtremesystems, dokładnie
możemy się tu "podniecac" wszyscy i pitolic "szacun, szasun", a tacy jak autor czesto sa powodem wypadkow na drogach, ze zwyklego zmeczenia i wykonczenia organizmu. Czlowiek to nie robot. Autor nie ma 18 lat, tylko 30 pare i w koncu mu padnie cos ze zdrowiem (np. przez chlanie nieustanne kaw i dopalaczy, zeby nie zasnac za kolkiem), albo zrobi jakis wypadek z wykonczenia fizycznego za kolkiem - czego oczywiscie nie zycze, ale to wielce prawdopodobne. Tymbardziej, ze jezdzi nie 80 kmh :wink:
no wlasnie tir (co pominalem ma tacho przynajmniej) i krokodyle go łapią czasem, a taki kierowca osobówki może byc zajezdzany bez ograniczen
-
-
Zamieszczone przez sew1981Alonzo_, xtremesystems, dokładnie
możemy się tu "podniecac" wszyscy i pitolic "szacun, szasun", a tacy jak autor czesto sa powodem wypadkow na drogach, ze zwyklego zmeczenia i wykonczenia organizmu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michael_1Częściej przyczyną wypadków są superostrożni staruszkowie i baby leżące na kierownicy.
BTW rozumiem jeszcze 10-20km/h wiecej jak pozwalaja, ale 40 i wiecej to raczej głupota, a tymbardziej chwalenie sie tym publicznie.Inline 5 cylinders
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Alonzo_, xtremesystems, dokładnie
możemy się tu "podniecac" wszyscy i pitolic "szacun, szasun", a tacy jak autor czesto sa powodem wypadkow na drogach, ze zwyklego zmeczenia i wykonczenia organizmu. Czlowiek to nie robot. Autor nie ma 18 lat, tylko 30 pare i w koncu mu padnie cos ze zdrowiem (np. przez chlanie nieustanne kaw i dopalaczy, zeby nie zasnac za kolkiem), albo zrobi jakis wypadek z wykonczenia fizycznego za kolkiem - czego oczywiscie nie zycze, ale to wielce prawdopodobne. Tymbardziej, ze jezdzi nie 80 kmh :wink:
no wlasnie tir (co pominalem ma tacho przynajmniej) i krokodyle go łapią czasem, a taki kierowca osobówki może byc zajezdzany bez ograniczen
tak samo sprawcą wypadku bedzie 18-letki gówniarz który sie dorwie do samochodu tatusia i zapier.... w mieście 200km/h
oczywiście,że jest to straszne obciążenie organizmu i nie ulega wątpliwości że szarga to zdrowie ale skoro jest grupa ludzi która tak pracuje i daja radę tzn że się da :diabelski_usmiech
a na temat TIR-ów i tacho to albo naprawdę nic nie wiesz albo udajesz,że nie wiesz o tym jak wiekszość przekręca zapisy na tachografach :evil:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOale proszę Cie już przestań marudzić :szeroki_usmiech
tak samo sprawcą wypadku bedzie 18-letki gówniarz który sie dorwie do samochodu tatusia i zapier.... w mieście 200km/h
oczywiście,że jest to straszne obciążenie organizmu i nie ulega wątpliwości że szarga to zdrowie ale skoro jest grupa ludzi która tak pracuje i daja radę tzn że się da :diabelski_usmiech
a na temat TIR-ów i tacho to albo naprawdę nic nie wiesz albo udajesz,że nie wiesz o tym jak wiekszość przekręca zapisy na tachografach :evil:
Masz kolego naprawdę 40-tkę na karku?
Rozumiem, że dajesz rade każdą patologię usprawiedliwić i wytłumaczyć ?
Bo to jak jeździ autor dla mnie to taka właśnie patologia Zakłądam że on sam jest OK tylko żyjemy w posranych czasach i sie takie rzeczy robi żeby zarobić i utrzymać rodzinę.
Ale to nie jest normalne.
Dlatego jestem za tym aby dziadkom robić często psychotesty (na koszt państwa-czyli też mój) np powyżej 60/65 tki. Młodzi niech latają z zielonym listkiem. A na firmowe osobowe fury - tacho - w końcu wiele to w dowodach "ciężarówki" -
Wszystkich nieobliczalnych nie da sie wyeliminować z ruchu tak jak nie da sie zamknąć każdego psychopaty, zwłaszcza do momentu pierwszej spowodowanej przez takowego tragedii.
A że młody zapierdala szybką furą tatusia to problem jest bardziej po stronie tatusia, (że mu jakiegoś potworka daje żeby polansił pod lickiem i wyrwał panienke za młodu sobie poszalał) niż młodego bo każdy był młody i wielu z nas wtedy szajba czasami odbijała. Mi też.
A zabić się można i na rowerze.
Słabo to świadczy o odpowiedzialności 40-to latka takiego jak Ty ale co mam zrobić.
O tym mowa...żeby tak myślących a już na pewno dziko i do upadłego jeżdżących nie napotkać na drodze.
Sam byłem w kilku sytuacjach gdy na 3-go mnie i innych wyprzedzali debile "bo czas goni" a potem wszyscy staliśmy w korkach bo taki przyjebał na czołówkę i zabił niewinnego z naprzeciwka jadącego. Trzeba takie coś parę razy zobaczyć na własne oczy żeby zrobumieć że to jest chore?
Temat z testowania zmienił się w pochwalanie lub piętnowanie roboty autora
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Słabo to świadczy o odpowiedzialności 40-to latka takiego jak Ty ale co mam zrobić.
O tym mowa...żeby tak myślących a już na pewno dziko i do upadłego jeżdżących nie napotkać na drodze.
Sam byłem w kilku sytuacjach gdy na 3-go mnie i innych wyprzedzali debile "bo czas goni" a potem wszyscy staliśmy w korkach bo taki przyjebał na czołówkę i zabił niewinnego z naprzeciwka jadącego. Trzeba takie coś parę razy zobaczyć na własne oczy żeby zrobumieć że to jest chore?
Co jak co ale WIELKIBONGO raczej się w swoim życiu takich rzeczy właśnie naoglądał.
Zamieszczone przez Alonzo_Dlatego jestem za tym aby dziadkom robić często psychotesty (na koszt państwa-czyli też mój) np powyżej 60/65 tki.
Po 2 to dlaczego powyżej 60/65. Ja uważam, że takie testy powinni przechodzić wszyscy kierowcy co 2-3 lata.
Generalnie to trzeba by było zmienić system szkolenia przyszłych kierowców a zmniejszyła by się liczba wypadków/stłuczek i korki by mniejsze były. Mam znajomych którzy mają prawo jazdy a nigdy nie jeździli po śniegu, to jest dla mnie bardziej przerażające niż nie wyspany kierowca (który zawsze może zrobić sobie postój, napić się kawy itp itd)
Zamieszczone przez Alonzo_Bo to jak jeździ autor dla mnie to taka właśnie patologia Zakłądam że on sam jest OK tylko żyjemy w posranych czasach i sie takie rzeczy robi żeby zarobić i utrzymać rodzinę.
Ale to nie jest normalne.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Sesik.
Jak wielkibongo widzi to często ...to tym bardziej nie rozumiem że tak pisze.
Ad 1 Dlaczego? Bo co miesiąc walę oprócz zusu podatek dochodowy i nie wiem na co to kurwa idzie wszystko a tak przynajmniej wyeliminowałoby niedołężnych dziadków.
Chciwy Rostek lub jego następcy na to nie dadzą tylko jeszcze nas wydoją także nie ma o czym dyskutować
W sumie masz rację może nie sponsorować tego. Z emeryturki nie zapłacą to nie będą jeździć
Ale jak przez X lat kładę co miesiąc trochę kasy złodziejskiej daniny to z drugiej strony na starośc chciałbym mieć takie coś zasponsorowane.
Punk widzenia zależy od punktu siedzenia - jak zawsze
Ad2 Zgadzam sie. Jakby każdy miał robić i koszt byłby stosunkowo nieduży to tak ale u nas z chęcią sie by takie coś wprowadziło a stawki w kosmos wtedy i kolejki jak zawsze. To nie u nas niestety.
90% przedstawicieli jeździ jak kamikadze? Na pewno jest ich dużo. Ale piszemy tu o przelotach i takim czasie spędzonym za kółkiem jak autor.
Zaraz dojdziemy do tego ze wina leży tylko po stronie infrastruktury drogowej i to tłumaczy każde wariackie zachowanie na drodze......
OK ja zdania nie zmienię.
Pasuje bo dyskusja może trwać na 1000 stron jak zawsze w takich tematach i temat przewodni testowania octy gdzieś w tym wszystkim się zgubi
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Ad 1 Dlaczego? Bo co miesiąc walę oprócz zusu podatek dochodowy i nie wiem na co to kurwa idzie wszystko a tak przynajmniej wyeliminowałoby niedołężnych dziadków.
weź pod uwage że opcja "prawo jazdy" jest dobrowolna- nikt Cie nie zmusza do jego wyrobienia
ZUS i dochodowy płaci każdy z nas, a nie każdy jest kierowcą, więc dlaczego miało by to być finansowane z tych $$
i nie jestem zdania że mamy za to płacić-owszem winno być na koszt państwa bo co jak co kierowcy oddają do wspólnej kasy naprawdę potężne kwoty (VAT,akcyza i te wszystkie badziewie zawarte o cenie paliwa, coroczne przeglądy, OC etc.)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Trzeba takie coś parę razy zobaczyć na własne oczy żeby zrobumieć że to jest chore?
Zamieszczone przez Alonzo_Masz kolego naprawdę 40-tkę na karku?
Zamieszczone przez Alonzo_to jak jeździ autor dla mnie to taka właśnie patologia Zakłądam że on sam jest OK tylko żyjemy w posranych czasach i sie takie rzeczy robi żeby zarobić i utrzymać rodzinę.
Ale to nie jest normalne.
bo chyba te 6tys trupów co rok to nie 6tys. kierowców takich jak autor.
Zamieszczone przez Alonzo_Dlatego jestem za tym aby dziadkom robić często psychotesty
Zamieszczone przez Alonzo_A na firmowe osobowe fury - tacho - w końcu wiele to w dowodach "ciężarówki" -
Tirowcy odpierdzielaja takie numer z tacho,że włosy staja dęba więc myślisz,że w małych mobilach się nie da??? :evil:
Poza tym kto i na jakiej podstawie prawnej narzuci mi ile mogę jeździć SWOIM, PRYWATNYM samochodem????
Zamieszczone przez Alonzo_Słabo to świadczy o odpowiedzialności 40-to latka takiego jak Ty ale co mam zrobić.
widziałem w życiu i robiłem takie rzeczy przy wypadkach o których Ty z całym szacunkiem nie masz pojecia
i chcesz mi powiedzieć że wszyscy Ci którzy szli na "3" albo na czołówkę to byli tacy kierowcy jak autor wątku???
przeczytaj to ze spokojem trzy razy i pomyśl czy chcesz mnie do tego przekonać :szeroki_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesiktakie testy powinni przechodzić wszyscy kierowcy co 2-3 lata
[ Dodano: Wto 18 Gru, 12 17:56 ]
Zamieszczone przez WIELKIBONGOrobiłem takie rzeczy przy wypadkach o których Ty z całym szacunkiem nie masz pojeciaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Jakie badania panowie :?: Przecież to Polska :!: Co może takie jak teraz przed kursem na prawo jazdy kpina i wyciąganie kasy. Takie samo jak i badanie w medycynie pracy i samochodów okresowe. Położysz odpowiedni bilet narodowego banku i ślepy będzie zdolny, samochód sprawny mimo że nie przyjedziesz nim na przegląd :!:
Też jestem za takimi badaniami ale dotyczącymi wszystkich ale póki nie bedzie przepisu i egzekwowania że lekarz/diagnosta ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje to jest bez sensu i szkoda na ten temat dyskutować.
Komentarz
-
-
Bongo,
ze skanem to ...jak kulą w płot bo ja tego od autora z pierwotnego tematu nie wymagałem
Co do płacenia z budżetu za pewne rzeczy każdy może mieć swoje zdanie, dyskusja bez sensu.
A kto ci ogranicza jazdę PRYWATNYM samochodem?
Przeczytaj tekst na spokojnie jeszcze ze 3 razy
O PRYWATNYM nic nie pisałem, tak samo jak o tym , że ci co na 3-go idą to goście pokroju Irka z Lublina.....
Niestety ja nie mam takiego daru aby nie widząc, nie znając bliżej kogoś wszystko o nim wiedzieć :wink:
bo przyznam, że zrobiłeś na mnie wrażenie kolego. Zastanawia mnie w takich przypadkach zawsze skąd ta wiedza o innych , których się zupełnie nie zna?
Masz rację - nie mam pojęcia co Ty kiedykolwiek robiłeś z czymkolwiek i gdziekolwiek i z kimkolwiek. Tak samo jak i Ty nie masz pojęcia co ja z czymkolwiek, kiedykolwiek i z kimkolwiek... to skąd to przekonanie, ze Ty robiłeś coś więcej ode mnie czy odwrotnie?
Ja Ciebie czy Ty mnie chcesz do czegoś przekonać?
Dar jaki czy co? :szeroki_usmiech
Pozdro i wrzucamy luzik.
Komentarz
-
-
Ponieważ wątek i tak już jest wydzielony to podzielę się swoją historią. Parę lat temu musiałem zrobić psychotechnikę żeby odzyskać uprawnienia, poszedłem na pałę po nieprzespanej nocy i. mało nie zasnąłem w ciemni. Jak wracając pożaliłem się taksiażowi, że o mały włos i bym oblał to popatrzył na mnie jak na idiotę i powiedział, że większość te badania kupuje bo i tak 3/4 by nie zdała :O
Wszystko w temacie. A jak czytam takie w ypowiedzi jak powyżej to nóż się w kieszeni otwiera, świętsi qrna od papieża coponiektórzy... Tekst ''Mordercą jest kto inny niż donoszą media'' pamiętacie, czy przypomnieć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ze skanem to ...jak kulą w płot bo ja tego od autora z pierwotnego tematu nie wymagałem
Zamieszczone przez Alonzo_Co do płacenia z budżetu za pewne rzeczy każdy może mieć swoje zdanie, dyskusja bez sensu.
Zamieszczone przez Alonzo_że ci co na 3-go idą to goście pokroju Irka z Lublina.....Zamieszczone przez Alonzo_żeby tak myślących a już na pewno dziko i do upadłego jeżdżących nie napotkać na drodze
Zamieszczone przez Alonzo_skąd ta wiedza o innych , których się zupełnie nie zna
bo nie wiem co miało znaczyć to:
Zamieszczone przez Alonzo_Trzeba takie coś parę razy zobaczyć na własne oczy
no ale może w Twojej firmie i działalności np. ogledziny zwłok 4-miesiecznego dziecka na ulicy albo zbieranie piechura czy motocyklisty na 100 metrach to jest chleb powszedni i nie mo o czym mówić :roll:
w takim razie szacun Kolego,naprawdę jeszcze mało widziałem i robiłem :?
Zamieszczone przez Alonzo_Ty robiłeś coś więcej ode mnie czy odwrotnie
Ja tylko próbuje Ci uswiadomić,że:
1.praca taka jak ma Irek jest niebezpieczna i ciężka
2.dożyliśmy takich czasów i ludzie tak zapierd.......
3.ale to nie znaczy że jest On na ulicy wiekszym niebezpieczeństwem niz gówniarz szalejący autem,przedstawiciel handlowy pędzący do sklepu czy uderzając chyba w "Twoje podwórko" byznesmen,który wraca z firmy i uważa że wszystko mu wolno bo jest nieśmiertelny
Masz racje
Pozdro i luz
[ Dodano: Wto 18 Gru, 12 21:12 ]
Zamieszczone przez datoPonieważ wątek i tak już jest wydzielony to podzielę się swoją historią. Parę lat temu musiałem zrobić psychotechnikę żeby odzyskać uprawnienia, poszedłem na pałę po nieprzespanej nocy i. mało nie zasnąłem w ciemni. Jak wracając pożaliłem się taksiażowi, że o mały włos i bym oblał to popatrzył na mnie jak na idiotę i powiedział, że większość te badania kupuje bo i tak 3/4 by nie zdała :O
Wszystko w temacie. A jak czytam takie w ypowiedzi jak powyżej to nóż się w kieszeni otwiera, świętsi qrna od papieża coponiektórzy... Tekst ''Mordercą jest kto inny niż donoszą media'' pamiętacie, czy przypomnieć?
ile jest wraków,które nie dałyby nawet rady dojechać do stacji kontroli???NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
jak dla mnie to ktoś kto jedzie 12 godzine za fajerką może byc zmeczony jak pracownik fizyczny np budowlaniec, górnik... który po pracy wsiada i prowadzi samochod 10 min ...
ciekawe kiedy ktoś założy jakiś bardziej ciekawy przydatny temat a nie tylko takie żeby sobie podo...rdalać i udowadniać innym że to ja mam racje :szeroki_usmiechBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsciekawe kiedy ktoś założy jakiś bardziej ciekawy przydatny temat a nie tylko takie żeby sobie podo...rdalać i udowadniać innym że to ja mam racje :szeroki_usmiech
Ja czekam na temat z cyklu "Jakie stringi mam kupić kobicie" bo te są najciekawsze :diabelski_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikTen akurat wydzieliłem z innego, więc technicznie nikt go nie zakładał :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez sesikJa czekam na temat z cyklu "Jakie stringi mam kupić kobicie" bo te są najciekawsze :diabelski_usmiech
tym bardziej że one raczej skłócają ludzi na forum niż ich łącząBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
blackrs, jeszcze jednak kwestia, ile ludzi jeździ po lekach, chorych czy z gorączką, ma omamy za kierą czy po prostu sa ślepi i chuja widza dalej niż kilkadziesiąt metrów?
I jak tu żyć w tym kraju Panie Premierze... :P
sesik, no ten temat mógłby zostać bestsellerem off topu :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
sesik, no właśnie teraz się kapnąłem...że to tu jest moja wypowiedź
(przez Twoje przeniesienie mają do mnie pretensje nieuzasadnione co poniektórzy) :wink:
Mi osobiście to nie przeszkadza, że go przeniosłeś tu.
A jak ktoś ma jakieś pretensje do mnie - to nie ja zakładałem ten wątek :P
Dla wszelkiej jasności pierwotnie mój pierwszy post tego tematu był umieszczony tu:
:wink:
Komentarz
-
-
blackrs jest dokładnie tak jak piszesz...czasami 8h w pracy może człowieka bardziej zmęczyć niż 12h za kierownicą...
1. Najpierw należy zbudować autostrady i drogi szybkiego ruchu bo te drogi sa po prostu bezpieczniejsze....wszystkie statystyki o tym mówią...A4 jest bezpieczna tylko na tym odcinku na którym jest autostradą...potem dramat...
Rozumiem że uważacie iż to dlatego bo po prostu autostradami nie jeżdżą pojeb...ni kierowcy?
2. Odpowiednie szkolenie kierowców
3. Badanie starszych ludzi
Potem niech sobie k..sy kupują auta z radarami i innymi bajerami....wtedy to faktycznie będzie dbanie o nasze bezpieczeństwo a nie okradanie nas....Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidablackrs, jeszcze jednak kwestia, ile ludzi jeździ po lekach, chorych czy z gorączką, ma omamy za kierą czy po prostu sa ślepi i chuja widza dalej niż kilkadziesiąt metrów?
I jak tu żyć w tym kraju Panie Premierze... :PZamieszczone przez kminkjest dokładnie tak jak piszesz...czasami 8h w pracy może człowieka bardziej zmęczyć niż 12h za kierownicą..
sam wiem po sobie że czasami po całym dniu pracy w cale nie fizycznej wracając do domu jestem zawieszony i ledwo życzy a innym razem podczas 13 h jazdy mnie ani nie muli ani nie czuję zmęczenia
dużo też zależy od osobistych preferencji i reakcji organizmu na wykonywanie danych czynności
[ Dodano: Wto 18 Gru, 12 21:32 ]
Zamieszczone przez sew1981A jak ktoś ma jakieś pretensje do mnie - to nie ja zakładałem ten wątek :P
to nie pretensje o wątek tylko pytanie w stylu:" ile można?"BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
Komentarz